בלב ליבה של העיר בני ברק על צומת הרחובות רבי עקיבא – הרב שך (לשעבר הרצל), שוכן לו מבנה בן ארבע קומות, המבנה אינו צבוע ומבחינה חיצונית לא ממש מרשים, אז איך זה שזורמים אליו כ17,000 איש ביממה?
הסיפור של המבנה הזה הקרוי בית הכנסת איצקוביץ' או פשוט איצקוביץ' החל עוד בטרם קמה המדינה, בתקופת המנדט הבריטי אז אדם בשם צבי איצקוביץ' סבל מרעש המכוניות הנוסעות ביום השבת בכביש הסמוך לביתו על הציר המרכזי שחיבר בזמנו בין תל אביב למחנה תל השומר.
בעצתו של החזון איש (גדול הרבנים דאז) הקים אדון צבי בית כנסת בביתו ועבר לגור ייחד עם אשתו בחצר הבית, הרעיון היה לנצל את החוק המנדטורי אשר על פיו יסגרו לתנועה בשבת צירים החולפים על יד בתי כנסת, הרעיון התברר כמוצלח הבריטים סללו כביש אחר (כביש ז'בוטינסקי) ולמר צבי איצקוביץ' היה מאז שקט, וגם בית כנסת, שם בית הכנסת המקורי (עד היום) הוא "תפארת צבי" אך בפועל קרוי בפי כל איצקוביץ'.
בית הכנסת החל לשמש את תושבי המושבה השקטה, שמאז הפכה לעיר גדולה, עם השנים ביתו הקטן של מר איצקוביץ' לא יכל להכיל את מאות המתפללים וכך החלו להתפלל גם בחצר הבית ומסביבו מה שגרם לחסימות כבישים באזור. לפני כעשרים שנה ראש עמותת בית הכנסת, הרב מילצקי בעידודו של הרב שך רכש גם את המבנה הסמוך ועליו בנו מספר קומות לרווחת המתפללים.
בית הכנסת מכיל 14 אולמות תפילה. בקומת הכניסה ישנם שישה אולמות תפילה קטנים יחסית, ובקומת הקרקע שבעה, בשבתות נפתחת גם עזרת הנשים אשר בקומה השלישית.
כיום בית הכנסת מתאפיין בכך שיודע להכיל מניינים ספרדים, אשכנזים ודתיים לאומיים, הכול בשיטת כל הקודם זוכה, דהיינו, החזן קובע את הנוסח, דבר זה בד"כ נדיר שכן במרבית בתי הכנסת ישנו נוסח אחד קבוע בלבד.
בית הכנסת פועל 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע ומתקיים באמצעות תרומות מהקהילה, ייחודיות זו גרמה לכך שהוא מבתי הכנסת ההומים בעולם ומקבל בשעריו עשרות אלפי אנשים ביממה.
במהלך הסיור נבקר בבית הכנסת ונוכל לראות את רבבות האנשים זורמים אליו וממנו לצומת הרכזית של העיר.